Σχολή Γονέων – 3ος Κύκλος- Νοέμβριος 2016 – Απρίλιος 2017

Sxoli-GoneonΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη του 3ου κύκλου της  Συμβουλευτικής Γονέων. Στόχος μας παραμένει η παροχή δυνατότητας παρακολούθησης βιωματικών τμημάτων, με ενεργή συμμετοχή σε διαδραστικές συνεδρίες.

Ο νέος κύκλος της Συμβουλευτικής Γονέων επανασχεδιάστηκε με σημαντικές αλλαγές, βασισμένος στις τρέχουσες συνθήκες και προβληματισμούς των γονιών, στα αποτελέσματα από το εκτενές ερωτηματολόγιο που στείλαμε τους πρώτους μήνες του 2016, καθώς επίσης και στις επισημάνσεις των με μακρά πείρα συντονιστών που σας προτείνουμε:

  • Η παρακολούθηση των συνεδριών δεν θα γίνεται στο Σχολείο, αλλά σε κατάλληλους χώρους των συντονιστών. Για πολλούς γονείς, αποτελούσε εμπόδιο (απόσταση, χρόνος μεταβάσεων) η νυχτερινή παρουσία στο Σχολείο.
  • Παρέχονται για πρώτη φορά και πρωϊνά τμήματα – με την ίδια ακριβώς ύλη.
  • Παρέχεται η δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης σε δύο γεωγραφικά διαφορετικές περιοχές ώστε να διευκολύνουμε τη μετακίνηση. Συγκεκριμένα, στο Μαρούσι (πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ) και στον Άγιο Στέφανο (κοντά στην κεντρική πλατεία).
  • Σε όλα τα τμήματα η θεματολογία, η διάρκεια και το κόστος είναι το ίδιο. Αλλάζει ο συντονιστής, ανάλογα με την περιοχή.
  • Θα υπάρξουν 10 συνεδρίες των 90 λεπτών. Κάθε γονιός θα δηλώσει με την παρούσα απαντητική επιστολή (απόκομμα στο τέλος), αν θα μετέχει στο πρωϊνό είτε στο βραδινό τμήμα και σε μια περιοχή – στο ίδιο τμήμα για όλη τη διάρκεια του κύκλου συνεδριών. Το θέμα προς συζήτηση την μια εβδομάδα θα διαπραγματεύεται κατά την βραδινή συνεδρία, ενώ την ακόλουθη εβδομάδα, κατά την πρωινή συνεδρία. Έτσι, κάθε τμήμα θα έχει συνεδρία κάθε δεκαπενθήμερο. Για λόγους λειτουργικότητας, η συμμετοχή θα είναι δυνατή μόνο στο τμήμα που έχει αρχικά επιλεγεί.
  • Ο ελάχιστος αριθμός για να λειτουργήσει ένα τμήμα θα πρέπει να είναι δέκα (10) συμμετέχοντες.

Με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες του καθενός, με τη συμβολή και των συντονιστών, καταρτίσαμε ένα σύνολο σημαντικών θεμάτων – ενδεικτικό – και σας καλούμε να επιλέξετε στους πίνακες παρακάτω, ποια σας ενδιαφέρουν περισσότερο να παρακολουθήσετε. Η τελική λίστα θεμάτων θα κοινοποιηθεί, μαζί με τα τμήματα, στους ενδιαφερόμενους, όπως και η ακριβής ημερομηνία έναρξης. Ο προγραμματισμός είναι να αρχίσουν οι κύκλοι τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Οι συντονιστές επιλέχθηκαν προσεκτικά, με συνδυασμό κριτηρίων που περιλάμβανε την σχετική πείρα τους σε παρόμοιες δράσεις, την επάρκειά τους, την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο τμήμα και το κόστος.

Κα. Σίλεια Δημούλη, http://www.kentromathisis.gr, http://www.onlinecounselingdimouli.gr

Κέντρο Μάθησης & Εξέλιξης, Καραολή & Δημητρίου 1, Άγιος Στέφανος.

Κα. Μαριέττα Μαλτά, http://www.mariettamalta.gr

Αριστείδου 1 & Βορέα, Μαρούσι (Σταθμός ΗΣΑΠ).

Όσες και όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να αποστείλετε τη φόρμα συμμετοχής- εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μαζί με τις επιλογές σας στο info@sigana.gr ή στη γραμματεία του Σχολείου (με την ένδειξη «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ» – Υπόψιν Μιχάλη Κάτσικα) μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τα χρήματα συμμετοχής θα καταβληθούν με την ενημέρωσή σας για το τμήμα που θα συμμετέχετε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και με τον Μιχάλη Κάτσικα (μέλος Δ.Σ., στα: mkatsikas@gmail.com, 6948375111).

Παρακαλούμε, συμπληρώστε και αποστείλετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής – δήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής (δεν αποτελεί εγγραφή, δεν καταβάλετε χρήματα στο στάδιο αυτό)

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ