Έλεγχος Βαρηκοΐας για τα Παιδιά της Α’ Δημοτικού -Σεπτέμβριος 2016

hearing-testsΦέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλωσόρισε τα παιδιά και της Α’ Δημοτικού με ένα διαφορετικό τρόπο!

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι στην αρχή της σχολικής ζωής να γίνονται κάποιοι έλεγχοι που θα βοηθήσουν το παιδί στο νέο του ξεκίνημα, εξασφαλίσαμε δωρεάν έλεγχο ακοής για όλα τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, των οποίων οι γονείς το επιθυμούσαν.

Ο δωρεάν έλεγχος πραγματοποιήθηκε από  το μέλος του Συλλόγου Γονέων κα Χρυσούλα Λύρα – Ωτορινολαρυγγολόγο.  Οι εξετάσεις έγιναν στο ιατρείο της κυρίας Λύρα, Λεωφόρος Μαραθώνος 79, στην Άνοιξη, κατόπιν ραντεβού από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου της ακοής σε μαθητές που ξεκινούν το δημοτικό,  προσήλθαν  17 μαθητές της Α’ Δημοτικού. Από τους αυτούς 3 μαθητές είχαν λόγο να επανελεγχθούν. Θεωρούμε ότι  η Δράση του Συλλόγου μας, για τον προληπτικό αυτό έλεγχο είχε ευεργετικό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας!

Στόχος μας τις επόμενες χρονιές  θα πρέπει να είναι η αύξηση της προσέλευσης των  μαθητών σε αυτόν τον προαιρετικό έλεγχο  για να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα  ευεργετικά  αποτελέσματα  ενός μαζικού ελέγχου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Χρυσούλα Λύρα για την παροχή αυτή.