Ολοκληρώθηκε η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία – 20 Νοεμβρίου 2016

H 5η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Σχολείου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20  Νοεμβρίου 2016.

Με την συμβολή όλων μας και με τις επαναλαμβανόμενες δράσεις αιμοδοσίας η Τράπεζα Αίματος του Σχολείου μας έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 117 φιάλες αίμα. Η εθελοντική Αιμοδοσία έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία, τις μαθητικές κοινότητες, αλλά και για τις οικογένειες μας:

  • Ενισχύουμε την Τράπεζα Αίματος Δημοσίου Νοσοκαομείου, σε εποχή που υπάρχει τρομερή ανάγκη και η χώρα μας εισάγει αίμα από το εξωτερικό
  • Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό και ευαισθητοποιούμε τις μαθητικές κοινότητες, εξελίσσοντας τους μαθητές μας σε υπεύθυνους αυριανούς πολίτες, που είναι βασικός μας στόχος
  • Δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, ώστε και τα αυτά να γίνουν εθελοντές Αιμοδότες, όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούμε να ανατρέξουμε στην Τράπεζα Αίματος σύμφωνα πάντα με το Καταστατικό της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου. Αξίζει να θυμάστε ότι:
    1. όλοι οι μαθητές του σχολείου έχουν κάλυψη μονάδων αίματος, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα,
    2. τα τακτικά μέλη (γονείς, απόφοιτοι, εκπαιδευτικό & διοικητικό προσωπικό) κατοχυρώνουν διπλάσια ποσότητα μονάδων αίματος από αυτή που προσφέρουν και δικαιούνται να τις ζητήσουν για τους ίδιους, τον/τη σύζυγο ή και τα παιδιά που δεν φοιτούν στο σχολείο (αρθρο 8)
    3. εάν για λόγους υγείας δεν μπορείτε να προσφέρετε αίμα, ζητήστε από ένα φίλο ή συγγενή σας να γίνει αιμοδότης και να εγγραφεί στην ατομική σας καρτέλα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες (γονείς, απόφοιτους, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου μας) για αυτό το δώρο ανεκτίμητης αξίας που πρόσφεραν στους συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κυρία Έβελυν Ευθυμίου-Κοσμίδη, κυρία Βάνα Καραγιάννη και στον κύριο Βασίλη Κασσαβέτη για την άψογη διοργάνωση και της 5ης εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό του σχολείου που βοήθησε την ημέρα της αιμοδοσίας.

Ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

 

Related Posts