Γονείς – Σύνδεσμοι τμήματος

board-meetingΑγαπητοί Γονείς μέλη του Συλλόγου Γονέων!

Ο Σύλλογος μας θέλει να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των μελών των και να βελτιώσει την επικοινωνία του με όλους τους γονείς! Έτσι, εκτός από το site www.sigana.gr, την κλειστή ομάδα στο Facebook, την ηλεκτρονική αλληλογραφία ξεκινά το θεσμό του ΓΟΝΕΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Για αυτό και αναζητά γονείς-εθελοντές μέσα σε κάθε τμήμα τάξης και σε όλες τις σχολικές βαθμίδες για να γίνουν «ΓΟΝΕΙΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ»!

Τι είναι οι «Γονείς-Σύνδεσμοι» κάθε τμήματος:

1] Είναι γονείς-εθελοντές, μέλη του Συλλόγου Γονέων, που αναλαμβάνουν το ρόλο του συνδέσμου στο τμήμα του παιδιού τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς και μέχρι το πέρας της, δηλαδή η θητεία τους είναι ετήσια.

Ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν έως 3 Σύνδεσμοι σε κάθε τμήμα, καθώς «Δουλειά που μοιράζεται είναι μισή δουλειά!», θα μπορούν μεταξύ τους να μοιράσουν τις αρμοδιότητές τους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και βέβαια να ανταλλάσσουν ιδέες για το τμήμα τους.

2] Οι Σύνδεσμοι των τμημάτων, έχουν πρωταρχικό σκοπό να λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι καταρχήν για τους γονείς του τμήματός τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ τους και να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα ομαδικότητας και συνεργασίας που μπορεί να κάνει ακόμα πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα τη ζωή των παιδιών τους, μέσα και έξω από τη σχολική τάξη. Επιπλέον είναι ο σύνδεσμος με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ώστε να προωθούνται δράσεις του Συλλόγου αλλά και να συζητούνται και να επιλύονται θέματα που άπτονται των σκοπών του Συλλόγου, όπως περιγράφονται στο καταστατικό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνεται Γονέας-Σύνδεσμος για το τμήμα του παιδιού σας στείλτε μας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο info@sigana.gr ή στη γραμματεία του σχολείου υπόψιν Συλλόγου Γονέων, ως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων