ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Ο Σύλλογός μας, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην ευημερία των παιδιών μας, πρωτίστως δε στην υγεία τους, προβαίνει σε δωρεά ενός πολύ σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος κατά απόλυτη κυριολεξία “σώζει ζωές”.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον σε όλες τις βαθμίδες (Προνήπιο – Λύκειο). Ο απινιδωτής θα είναι έτοιμος για χρήση και θα βρίσκεται στον φυσικό χώρο του σχολείου. Εξυπακούεται ότι μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες όλου του μη-μαθητικού πληθυσμού (διδακτικό και άλλο προσωπικό) που εργάζεται στο σχολείο.

Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που δύναται να επαναφέρει στη ζωή ένα άτομο στο οποίο έχει σταματήσει η καρδιά του. Πρόσφατα, γίναμε μάρτυρες – όλος ο πλανήτης – ενός περιστατικού ακριβώς τέτοιου σε ποδοσφαιρικό αγώνα διεθνούς βεληνεκούς.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά το μηχάνημα αυτό να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ! Αλλά, αν χρειαστεί, θα είναι διαθέσιμο. Παράλληλα, έχοντας συνεννοηθεί με το σχολείο, πληροφορούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες ότι η εταιρεία που θα το προμηθεύσει θα εκπαιδεύσει δια ζώσης ένα μεγάλο αριθμό στελεχών του σχολείου (Νοσοκόμα, Δ/ντές βαθμίδων, γυμναστές, άλλο προσωπικό).

Το μηχάνημα αυτό είναι πολύ εύκολο στη χρήση, απόλυτα φορητό, ενεργοποιείται με πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς αλλά απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης, διαθέτει δε ηλεκτρόδια διαφορετικά για πολύ μικρά παιδιά (κάτω των 10 ετών) και για μεγαλύτερα / ενήλικες.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές, ότι για τη προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος αποτανθήκαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο σε ένα αριθμό εταιρειών-προμηθευτών, πήραμε τη γνώμη διακεκριμένων καρδιολόγων, καθώς και από την έδρα Καρδιολογίας της Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ενώ δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι κανένα όφελος ή αμοιβή ή άλλη ανταπόδοση δεν θα έχει κανένα μέλος του Δ.Σ. από την δωρεάν αυτή, η οποία όπως τονίσαμε, γίνεται προς τον μαθητικό και μη-μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας.

Η παράδοση του απινιδωτή θα γίνει λίγες μέρες πριν την εκπνοή του σχολικού έτους (τέλος Ιουνίου).

Για το Δ.Σ.

Μιχαήλ Κάτσικας

Πρόεδρος.