Όμιλος Ρητορικής Γονέων – Απρίλιος 2017

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι  5 συναντήσεις του Ομίλου Ρητορικής για γονείς, που διεκπεραιώθηκαν στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΕΑΡ στην Άνοιξη, και τις οποίες διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. 

Στον ρητορικό όμιλο ενηλίκων τα μέλη του εξοικειώθηκαν με την τέχνη και τις τεχνικές του αποτελεσματικού δημόσιου λόγου και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους στο να υποστηρίζουν τη γνώμη τους μπροστά σε άλλους με παρρησία αλλά και με σεβασμό. Μέσα από διασκεδαστικά ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, ασκήσεις λέξεων, δραστηριότητες χρονικής αντίληψης και ετοιμότητας, αφήγηση ιστοριών και εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, μέσα από απαγγελία παροιμιών και ρητών και εκφώνηση προετοιμασμένων και αυτοσχέδιων ομιλιών, τα μέλη καλλιεργούν απαραίτητες δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, σωματικής αυτεπίγνωσης, δημιουργικής προφορικής και γραπτής έκφρασης, κριτικής σκέψης και σεβασμού στο χρόνο, στους άλλους και στον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Οδηγός μας στην τέχνη της Ρητορικής ήταν ο Εκπαιδευτής Ρητορικής & Πολιτικός Επιστήμονας Μανώλης Πολυχρονίδης Μ.Α., ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν για τον ενθουσιασμό τους!

Λίγα Λόγια για την Ρητορική.