Σχολή Γονέων – 2ος Κύκλος – 25 Ιανουαρίου 2016 – 14 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος κύκλος της Σχολής Γονέων.

Με στόχο να κατανοήσουμε και να εξελίξουμε τις συμπεριφορές μας απέναντι στα παιδιά μας με έναν άμεσο, βιωματικό τρόπο μέσα από την ομάδα καθώς τα μέλη συμμετέχουν ενεργά, σε απλές, διαδραστικές ασκήσεις, με τη βοήθεια της συντονίστριας ψυχολόγου κα Κ. Τυράκη, δημιουργήσαμε φέτος δυο ομάδες γονέων: τη Προσχολική-Σχολική και τη Προεφηβεία-Εφηβεία.

Η θεματολογία που απασχόλησε την πρώτη ομάδα ήταν: Βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού μου, Μελέτη στο σπίτι, Σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια, Bulling, Μαθησιακές δυσκολίες, Καλλιεργώντας τη συναισθηματική αγωγή & έκφραση.

Η θεματολογία της δεύτερης ομάδας ήταν: Βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού μου, Διαχείριση άγχους των εφήβων, Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, Γονιός και εφηβεία, Νέες τεχνολογίες-Θετικές και προβληματικές συμπεριφορές, Τα όρια και η σημασία τους μέσα στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια στο τέλος της τελευταίας συνάντησης, παρέχοντας χρήσιμες για εμάς πληροφορίες για την βελτίωση της δράσης μας στο μέλλον.