Θεατρικό Εργαστήρι Γονέων 2017

theatric_ergastiri2«Ένα μικρό παιδί συνόδευε το μεγάλο γλύπτη της πόλης του, που έψαχνε για ένα κομμάτι μεγάλο καθαρό μάρμαρο. Οι μέρες περνούσαν μέχρι που ο γλύπτης βρήκε τελικά το μάρμαρο που ήθελε και το μετέφερε στο εργαστήρι του.

Κάθε πρωί, το παιδί πήγαινε στο εργαστήρι και παρακολουθούσε το δάσκαλο να λαξεύει την πέτρα, ώσπου, μετά από λίγο καιρό, το έργο ολοκληρώθηκε κι ένα απόλυτα αρμονικό άλογο εμφανίστηκε μπροστά τους.

Ο μικρός μαθητής κοιτούσε μαγεμένος το έργο του δασκάλου και λίγο αργότερα, του λέει με μια έκπληκτη φωνή :

«Μα, πώς το ήξερες, δάσκαλε; Πώς μπορούσες να γνωρίζεις ότι μέσα σ’ αυτήν εδώ την πέτρα υπήρχε αυτό το πανέμορφο άλογο;»

Ένα τόσο αρμονικό, πανέμορφο «άλογο» κρύβεται στην ψυχή του καθένα μας. Για να το ανακαλύψουμε, αρκεί κάποιος να μας δείξει τον τρόπο. Αρκεί κάποιος να μας μάθει να «λαξεύουμε» τον ίδιο μας τον εαυτό.»

Η Θεατρική Αγωγή είναι η δική μας πρόταση

Είναι ο δικός μας οδηγός σ’ αυτή την τόσο γοητευτική και συνάμα γεμάτη εκπλήξεις αναζήτηση…Είναι η εμπειρία που, μέσω της βιωματικής της ιδιότητας, μας ωθεί σ’ ένα «παιχνίδι» δημιουργικής έκφρασης, δίχως όρια…Σ’ ένα παιχνίδι γνώσης και γνωριμίας με τα συναισθήματα και τις απεριόριστες δυνατότητες  που διαθέτει ο καθένας μας ξεχωριστά!

Οι συναντήσεις θα γίνονται δύο Σάββατα το μήνα, που θα προκαθοριστούν και η κάθε συνάντηση θα διαρκεί 3 ώρες. (11 & 18/2 – 4 & 11/3 – 1 & 29/4 – 13 & 27/5)

Οι ακριβείς ώρες των συναντήσεων θα οριστούν εξ’ αρχής από την ομάδα και θα καλύπτουν όλη τη σχολική χρονιά.

Το κόστος συμμετοχής για τις οκτώ συναντήσεις: Για τα μέλη του Συλλόγου €80 και για τα μη μέλη €95.

Στις συναντήσεις της ομάδας θα δουλεύουμε χρησιμοποιώντας διάφορες θεατρικές τεχνικές και εφαρμογές, όπως :

  • Μοντέλα αυτοσχεδιασμών (ατομικοί – σε ζευγάρια – ομαδικοί)
  • Εφαρμογές ασκήσεων Θεατρικού Παιχνιδιού
  • Παντομίμα (θεωρία – πράξη)
  • Εφαρμογές Σωματικού Θεάτρου (Physical theater)
  • Εφαρμογές κινησιολογικού πλαισίου
  • Εφαρμογές δημιουργικής γραφής
  • Στοιχεία ορθοφωνίας
  • Εφαρμογές βασισμένες σε διάφορες φόρμες θεατρικής έκφρασης (Θέατρο αντικειμένου, ForumTheater, ComediadellArte, Μαύρο Θέατρο…)
  • Δραματοποίηση
  • Παραγωγή και μελέτη του δραματικού κειμένου
  • Οργάνωση και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις

Οδηγός μας στο θεατρικό παιχνίδι, ο θεατρολόγος του σχολείου μας Νικόλας Ράπτης (DEAArtsduspectacle, Université delaSorbonneNouvelle – ParisIII). Ο δάσκαλος που πριν ένα χρόνο ανέλαβε μια ομάδα «άτακτων γονιών» και τους έκανε ομάδα οδηγώντας τους στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Για ποια παραμύθια μου μιλάς».

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την δράση του Συλλόγου μας, παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στη γραμματεία του Σχολείου, με την ένδειξη Σύλλογος Γονέων, Υπόψιν κας Ε.Παπαδοπούλου, Όμιλος Θεατρικής Αγωγής έως την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. Η συμμετοχή προπληρώνεται στην πρώτη συνάντηση.

Γιατί να παρακολουθήσει κανείς ένα θεατρικό εργαστήρι;

Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης